brownie med toscatäcke



Det blir inte alltid som man tänkt sig riktigt. Ikväll skulle jag baka brownie med toscatäcke. Det blev en brownie emd tosca med men inte så lyckat som jag hoppats. Det blev väldigt gott men jag gjorde tabben att tänka lite fel och grädda brownien för kort tid. Så det blev mer en brownie man får äta med sked, men mumsigt ändå.
Receptet kommer här (och tänk på att grädda så länge man ska ha.. hehe):
brownie
2 ägg
1 dl kakao
1 msk bakpulver
1 tsk salt
120 gram smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
toscatäcke
75 gram smör
1,5 dl sirap
1 dl grädde
3 dl socker
100 gram mandelspån
50 gram kokos
50 gram hasselnötter
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och socker till bunken. Häll i mjölk och till sist vetemjöl och blanda till en jämn smet. Häll i en rund smörad form eller två avlånga rektangel formar. Grädda i 20 minuter.
Under tiden gör du toscan. Smält smör, sirap, grädde och socker. Koka upp i ca 3-5 minuter. Ha sedan i hasselnötter, kokos och mandelspån och rör om. Ta ut brownien efter 20 minuter och häll försiktigt över toscan. Ställ in kakan i ugnen i ca 10 minuter till. Ta ut och låt svalna.
och alltså, finns det något så gott som browniesmet..