En härlig cheesecake

Att baka cheesecake
Cheesecake är alltid gott, vara sig om det är en bakad i ugn eller en frusen. På en käftsiva för 2 veckor sedan stod jag för efterätterna och då gjorde jag denna cheesecake som blev riktigt god! Jag följde först ett vanligt cheesecake-recept för botten och smeten men sedan satte jag såklart min egen touch på den och jag blev minst sagt nöjd! Denna bara måste ni baka!
Halloncheesecake med lemoncurd och kolasås
Pajskal:
200 gram digestive kex
100 gram smör
Fyllning:
600 gram färskost
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 dl grädde
1 burk lemoncurd
3 ägg
topping:
hallon
kolasås
Krossa kexen noga och blanda ihop med smör. Tryck ut degen i en form. Förgrädda på 180 grader i ca 10 minuter.
Vispa färskost, socker, vaniljsocker, och mjöl till en fluffig blandning. Ha i en hel burk lemoncurd, (Låter mycket men blir supergott).
Vänd ner ett ägg i taget och fyll sedan formen med blandningen. Grädda cheesecaken på 160 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan den gärna får stå i kylen några timmar. Innan servering, ta ut den ur kylen, lägg på hallon och ringla sedan kolasås över kakan.
Sen är det bara att smaka!