För kakmonster

Kakor, cookies, vem är inte ett kakmonster?
Det finns fantastiskt mycket goda kakor. När jag tänker på kakor, tänker jag på när jag var liten och fick välja sju sorters småkakor på bageriet. Jag valde alltid syltkakor, de där ljusa med rosa socker på, chokladkakor med pärlsocker, drömmar och finska pinnar. Men om jag ska baka kakor själv då vill jag helst baka cookies, alltså större amerikanska kakor som är lite sega och ofta med lite goda grejer i. Jag brukar följa ett recept av Roy Fares, men med en egen liten twist.
Cookies
70 gram smör
1,5 dl farinsocker
0,5 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
ca 150 gram mörk, ljus eller vit choklad (efter din önskan)
mini marshmallows
salta jordnötter
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, farinsocker och socker i en bunke, tillsätt sedan ägget. Blanda ner de torra ingredienserna i bunken.
Hacka chokladen och tillsätt den tillsammans med nötter och marshmallows till degen. När degen känns bra, fortfarande lite kladdig men fast, plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 minuter.
Ta sedan ut degen och rulla små bollar som du plattar till på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda sedan kakorna i ca 10 minuter. De kan vara lite mjuka när du plockar ut dem ur ugnen så var försiktig och förflytta dem efter ett tag sakta med en stekspade till galler där de får svalna helt.