pakanelen.blogg.se

Att baka är ju bland det bästa som finns. En oändlighet av kreativitet. Så välkommen till min bakvärld, där man är lite, på kanelen.

Morot- och rödbetskaka

Publicerad 2015-09-19 20:50:25 i Allmänt,

 
 Morotskaka är bland den godaste fikan jag vet. Igår testade jag att göra en morotskaka men med röbetor i också. Det var spännande att testa något nytt och rödbetor ger en sån fin rosa färg! kakan blev väldigt saftig och god! röbetor ger en lite matigare smak men blev gott med philadephia-toppingen på.
 
receptet lyder: 
 
3 ägg
3 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära (malen) 
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
3,5 dl mjöl
1,5 dl neutral olja (ex. rapsolja) 
ca 4 dl rivna morötter
ca 3 dl rivna röbetor
 
på toppen: 
200 gram philadephiaost 
100 gram smör
lite limesaft 
2 tsk vaniljsocker 
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker. blanda alla torra ingedienser i en annan bunke, tillsätt de torra till äggen och sockret. Vispa ihop och tillsätt sedan oljan. Häll i de rivna rotsakerna lite pö om pö, och rör om.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper eller en smörad form. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40-45 minuter, testa med en sticka så kakan inte är jätte kladdig. Ta ut kakan och låt den svalna. 
Blanda smör, philadelphiaost, vaniljsocker och lite limesaft. Bred ut krämen över kakan. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matilda

En bak-tokig 23åring som till vardags pluggar medicin, men gillar att lägga mycket tid och energi på bakning. välkommen till min bak-värld.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela